2006/12/28

Sexy Santa



Eftersom jag är en programmeringsnolla har jag inte fattat hur man postar YouTube-länkar på det där tjusiga tevebloggsviset, så jag gör en fulvariant på detta vis.
Årets julsång. Årets R&B-pastisch. Faktiskt nästan årets soulballad, på riktigt – känn bara på Boyz II Men-mumlandet och det rent Isley Brothers-fina wellwellwell:et i slutet. Eftersom jag inte förstått nånting av Victorias Secret-hiten »Sexy Back« (jag fattade å andra sidan inte Daft Punk eller crunken heller) var det det här jag behövde för att ta JT till hjärtat igen.

2006/12/17

Lång tid, ingen se

....men det händer ju så lätt, speciellt nuförtiden.

Har inte så mycket att komma med idag heller, mer än ett stilla blåsande i min egen trumpet:
Den svenska översättningen av Chuck Palahniuks Fight Club har nämligen kommit, utförd av yours truly för snart två år sen. Ni kanske är tveksamma till kvaliteten på översättningen med tanke på rubriken på den här bloggposten. Var inte det. Köp den istället till valfri corporate slave och/eller lyxkonsument ni tycker om i julklapp. Det gagnar inte mig, även om jag självklart hann utveckla något slags beskyddarinstinkt gentemot texten då jag översatte (och hey, någon talbokskrona får jag säkert i skattepliktig överraskning nästa höst). Däremot gagnar det mina kamrater på Modernista.
Och det är, tvärtemot vad recensenten på Aftonbladet tyckte, en berättelse som slår filmversionen av densamma med jättemånga av det där vi brukar kalla hästlängder.